Visie

En God schiep de mens en zei dat het zeer goed was. Hij was heel blij met wat Hij naar zijn bedoeling had gemaakt, de mens in al zijn heelheid en vrij om te leven. Daarom mag elk mens er zijn zoals hij of zij is met een uniek innerlijk.

Een mogelijkheid dit unieke innerlijk meer in jezelf te ontdekken, kan door met kleuren en vormen te werken.

Door te schilderen of te tekenen kun je een gevoel of emotie vormgeven en hierdoor helderheid en inzicht krijgen in jezelf, en tegelijkertijd een mogelijkheid om je hoofd leeg te maken. Je hoeft hiervoor geen speciale creatieve vaardigheid te bezitten. Het is voldoende als je openstaat voor leermomenten en nieuwe ervaringen. Daarin kan je ontdekken dat je Zijn innerlijke rust mag ervaren, door in een rustige en veilige omgeving ontspannen aan de slag te gaan met verfkwast, potlood doek of papier.

Daarbij is het niet van belang of het mooi en goed wordt maar belangrijker is het proces. Het kan heel bevrijdend en helend zijn om niet alleen woorden maar ook kleuren en vormen aan je belevingswereld te geven. Wat bewust of onbewust een belemmering voor je was of is weggestopt kan weer stromen en zichtbaar worden. De bijbel zegt, laat ieder van u de gave die hij of zij van God gekregen heeft gebruiken om anderen daarmee te helpen.

Het is mijn verlangen dat ik je mag helpen, door het tekenen of schilderen, om de vreugde, nieuwe hoop en liefde die God je wil geven, te ontvangen waardoor Hij kan herstellen wat verwond was en jou de vrijheid van leven te geven.

Missie

Mensen, die een belemmering ervaren door nare gebeurtenissen uit hun verleden of heden, te helpen om tot herstel en heling te kunnen komen. Door middel van schilderen of tekenen kan God je op die manier helderheid en inzicht geven in jezelf. Je werkt in een klein groepje in een rustige en veilige omgeving onder begeleiding van een ervaringsdeskundige, die door o.a. haar creatieve talenten, de weg naar heling en herstel zelf heeft meegemaakt en de vrijheid om te leven, die God haar had gegeven, heeft hervonden.