Even voorstellen ...

Schilderen is een talent en gave die ik van Hem heb mogen ontvangen maar ook tegelijkertijd mijn passie. Schilderen doe ik al 20 jaar en ik zie dat ik daar elke keer weer in mag groeien. In die 20 jaar heb ik met regelmaat workshops bij diverse kunstenaars gevolgd om inspiratie op te doen en mij verder te bekwamen in het schilderen. Ook heb ik binnen een schilders vereniging veel van, maar ook mét elkaar geleerd en ik mijn talent hierdoor steeds verder heb kunnen ontwikkelen.

Waarom Helend Schilderen?

Waarom, zul je nu misschien vragen, wil ik nu “helend” schilderen geven. In het verleden heb ik zelf te maken gehad met een eetstoornis. Schilderen heeft toen bij de verwerking hiervan helend gewerkt. Uit ervaring heb ik ontdekt dat, door het schilderen, HIJ mij geleerd heeft dat ik alle dingen die me bezighielden en houden moest loslaten, zodat Hij door mij heen kon werken, waardoor er ruimte kwam om niet alleen met mijn hoofd maar juist met mijn hart, de verf, potlood of pastelkrijt op papier of doek te zetten.
Deze mooie ervaringen en mijn passie voor schilderen wil ik dan ook heel graag delen met anderen zodat ook zij door HEM kunnen worden bemoedigd, gesterkt en geheeld. Hij is de grote overwinnaar. Hij geeft ons vrijheid. Vrij om te leven daar kan ik me dan ook volledig bij aansluiten. Want vrij om te leven is Gods verlangen voor ons.
Met die wetenschap en met mijn ervaringen wil ik samen met Hem mensen helpen om, doormiddel van schilderen, hen mogelijk te helen in hun hart en denken. Dit om weer vrij te kunnen leven. Ik ga ook workshops “helend schilderen” geven binnen de stichting “Vrij om te leven” van Elisabeth van Zijl.

Een hartelijke groet en misschien mogen we elkaar ontmoeten.

Ank Stevens